Fer el pessebre a casa

“El pessebre és probablement un dels signes religiosos que és més present a les llars del nostre país. Hi ha qui el fa per devoció, qui per pura tradició i qui ho fa sense saber ben bé per què. En tot cas la presència del naixement de l’Infant més enllà de la intencionalitat amb que hagi estat fet és sens dubte un testimoni de fe enmig del món, és una de les poques referències a la simbologia religiosa que perduren en la nostra societat secularitzada.
Fer el pessebre pot ser una activitat d’educació en la fe humanitzadora i personalitzadora, una activitat que permet educar els valors que preparen la fe dels infants, alhora que dóna possibilitat d'expressar una fe més madura en els adolescents i joves.
Fer el pessebre a casa és una bona oportunitat per preparar el Nadal tot compartint una feina que ens ocupa a tots els membres de la família. Podem preparar el pessebre amb unes setmanes d’antelació pensant què hi volem posar, quin sentit li volem donar, a qui el volem dedicar. De fet en el pessebre popular és una representació del propi poble, la gent amb les seves feines i en la seva quotidianitat acull el Misteri de Nadal.
De totes les tradicions Nadalenques és la única que no porta associada la donació de regals. El regal és la satisfacció de fer-lo i que el vegin els pares i els amics, o simplement d’haver-hi participat.”

Volem proposar-vos que, padrins i padrines, pares i mares, juntament amb els fills i filles, feu a casa un pessebre.
Fer el pessebre és quelcom senzill: tan sols es necessita un xic d'originalitat i inspiració, la mateixa que tingueren els Reis Mags en aquella freda nit d'hivern a seguir l'Estel que els guià cap on era l'Infant Jesús.
I com fer-ho? Com vulgueu, és totalment lliure, amb els materials, la forma, ... que més us agradi i després el porteu a l’escola.
Amb tots els pessebres que porteu farem una exposició a la porteria del col•legi, qui serà més original?