Camp d'Aprenentatge de Barcelona amb els alumnes de 3r d'ESO

Els dies 18, 19 i 20 d'abril l'alumnat de 3r d'ESO ha realitzat una estada al Camp d'Aprenentatge de Barcelona on han dut a terme diverses activitats pedagògiques, totes elles molt dinàmiques, participatives i divertides.
El dimecres dia 18 al matí van pujar al castell de Montjuïc per tal de fer una descoberta de la ciutat i els seus límits geogràfics. També van aprendre quina és la trama urbana de la ciutat i com orientar-se. A la tarda, van visitar el Museu d'Història de Catalunya, on per equips van haver de recollir informació sobre un personatge del segle XIX (la burgesa, la teixidora, l'obrer anarquista, l'intel·lectual...). Seguidament van haver de caracteritzar-se i compartir tot el que havien descobert amb els seus companys.
El dijous dia 19 van començar per dur a terme una ruta geolocalitzada per l'Eixample, una activitat que ja havien treballat prèviament a l'escola. D'aquesta manera van conèixer millor el Pla Cerdà, les illes de cases, els interiors d'illes, les remuntes... A la tarda, van visitar el museu del Blau, on per equips van haver de superar una sèrie de reptes sobre el planeta, els animals, els fongs, els minerals... Va ser una manera alternativa de visitar un museu de ciències naturals. A la nit, van anar al teatre Poliorama a veure l'obra "El llibertí".
El divendres dia 20 va estar dedicat a la "Mansana de la Discòrdia". Van fer una observació dels edificis modernistes del Passeig de Gràcia (casa Batlló, casa Amatller i casa Lleó i Morera) i van fer una visita guiada per la Pedrera, edifici de Gaudí.
Però encara els queda algunes tasques a fer! El treball posterior a aquesta sortida serà el Treball de Síntesi, on els alumnes, agrupats per equips, hauran de confeccionar una revista que haurà de contenir tot allò que han après durant aquests dies: un reportatge sobre l'Eixample, una notícia sobre el museu del Blau, una crítica de l'obra de teatre... Quines ganes de veure totes aquestes publicacions!