Manifest de la Pau - 2014

Avui, dia 30 de gener de 2014, celebrem el dia de la pau. Com cada any és en aquesta data que tots som més conscients del que significa la paraula pau. Pau significa compromís, absència de guerres, esforç,... però sobretot igualtat i respecte.

PAU, una paraula, tres lletres, un significat, un mot que ha de creuar mars, oceans i fronteres per tal d’aconseguir que les llàgrimes de molta gent innocent es converteixin en somriures. Tot sovint és una paraula que s’emporta el vent, perquè la pau no pot ser només el propòsit d’un dia, sinó que és aixecar-se cada dia posant el nostre granet de sorra perquè la pau es converteixi en un fet.

Estem farts de sentir notícies sobre conflictes a la televisió i escoltar que no estem fent el que hauríem de fer. Sentim impotència veient aquests actes arreu del món, però se’ns oblida que podem predicar i testimoniar la pau al nostre voltant.

Volem i podem canviar el món amb l’ajuda de tots, però hem de començar per trobar la pau en el nostre interior i després hem d’escampar la no violència a la família, a l’escola, a l’esplai. Allí es produeixen discussions i conflictes que simulen ser una guerra amb bombardejos on més d’un acaba ferit. Com deia Gandhi: “El que s’obté amb violència solament es pot mantenir amb violència”. Per tant, abans de fixar-nos en les guerres en altres països, intentem millorar-nos a nosaltres mateixos per tal de transmetre més caliu i tendresa als que ens envolten perquè “No hi ha camí per la pau, la pau és el camí.”

Som moltes veus, i entre tots podem aconseguir la pau. Un simple somriure, decidir que no feriràs cap company, intentar posar-te al lloc de l’altre... En aquest precís moment podríem començar a ficar de la nostra part, agafant-nos tots de les mans i cridant: NOSALTRES VOLEM LA PAU!

Podeu accedir a la resta de les fotos fent clic aquí.

Alumnes de 4t d’ESO